Daltonschool Het Palet opent ruilwinkel

Van 4 t/m 7 maart runnen leerlingen van Het Palet een speelgoedruilwinkel. Alle kinderen in Nieuw-Vennep kunnen hun speelgoed en knuffels inleveren en krijgen daar Dalton Dollars voor terug. Met deze Dalton Dollars kunnen ze vervolgens iets anders in de winkel uitzoeken.

“Als daltonschool Het Palet in Nieuw-Vennep zijn we altijd op zoek naar leuke, creatieve en educatieve activiteiten. Het doel daarbij is de kinderen van onze openbare basisschool in aanraking laten komen met maatschappelijke vraagstukken. Zo vormen de kinderen hun eigen mening, leren initiatief te nemen en samen te werken” aldus Wendela Verweij, directeur van daltonschool Het Palet. Dat doen we met de groepen 1 t/m 8 op een eigen passende manier vanuit onze kernwaarden:

De leerlingen runnen deze unieke speelgoedruilwinkel in een winkelpand tegenover de Zeeman in winkelcentrum De Symfonie in Nieuw-Vennep. Ze kruipen in de rol van inkoper, verkoper, kassière en beveiliger. Ook zijn er gastvrouwen & gastheren die alle kinderen uit Nieuw-Vennep graag helpen om iets nieuws uit te zoeken.

De openingstijden van de ruilwinkel zijn woensdagmiddag van 13:00-17:00 uur, donderdag en vrijdagmiddag van 15:30-17:00 uur en zaterdag van 10:00 -13:00 uur.